keskiviikko 7. toukokuuta 2014

125. päivä

Eilinen työpäivä meni yllättävän kivuttomasti. Asetutin itseni koneen äärelle ja vain tein työt ja tauotin itseäni sopivasti. Kuten kaverini antoi neuvon kieltää itseään vaipumasta negatiivisiin ajatuksiin, niin se vaan taitaa olla. Valtavanmoista itsekuria tarvitsee, ettei uppoa siihen toivottumuuden aaltoon. Joskus tarvitsee vaan päättää olla onnellinen.

Joskus tarvitsee jonkin pienen muutoksen arkeen, jotta saa muutettua omaa asennetta. Viikon loma ei tuntunut kummentavan näitä omia tuntemuksia työtä kohtaan. Oikeastaan vasta tämä paasto oli oikea keino saada katkaistua negatiivinen ajatuskierre. Itsekuri nousee pakosta paaston myötä. En ajattele ruokaa, kiellän nälän ja ruuan houkuttelevuuden. Jotain tässä paastossa on sellaista mitä voisi soveltaa muuhunkin elämään. Paasto on itsekuria ja sitä taitaa tarvita normaalissakin elämässä.

Mikä on nautinnon ja itsekurin kultainen keskitie? En halua elää militaarista elämää itseäni kieltäen ja pitäen järjestyksessä alati. Tiedän toki ne sudenkuoppani ja asiat jotka eivät tunnu hyvältä: pessimisimiin vaipuminen ja sokeririippuvaisuus. Toisaalta, jos kiellän itseäni vaipumasta murheeseen ja myös syömästä sokeria, niin jää aika paljon asioita mistä voin elämässäni nauttia. Liian usein ajatellaan itsensä kieltämisen rajoittavan omaa elämää ja nautintoja toki pitää sallia. Mutta eikö muutaman asian rajoittaminen elämässä, ole vain murto-osa niistä kaikista asioista mistä voi elämässä iloita ja nauttia. Jos ruoka ja negativismi ovat niitä arjen iloja, niin en voi ainakaan omasta puolestani olla kauhean ylpeä elämäni ilon aiheista.

http://www.psykologia.fi/ajankohtaista/maanantaiblogi?layout=blog

Tämä artikkeli sai minut miettimään, että pitäisikö kokeilla tätä itsekin. Pitäisi löutää kolme positiivista asiaa joka päivä ja miettiä 3 mukavaa asia mitä tehdä seuraavana päivänä. Ei se taida yksin riittää, että mitä hyvää löytää tästä päivästä, vaan mitä hyvää on tulossa huomenna. Tutkitusti optimisti elää paremmin kuin pessimisti. Pidän nyt paastopäiväkirjaa, joten nämä asiat voisi lisätä paastopäiväkirjan sivuille. Artikkelissa tämä suoriteaan tehtäväksi illalla, mutta taidan nyt julkisesti jo kirjoittaa tämän hetken positiiviset asiat ja mitä huomenna hyvää tulossa.

Nyt:
1. Paasto on onnistunut, on hyvä ja keveä mieli.
2. Koiranpentu
3. Iltapäivällä näen työterveyspsykologia ja katsotaan onko hänellä jotain ammennettavaa.

Huomenna:
1. Lähden Ouluun joogakurssille.
2. Junassa ehdin lukea pääsykokeisiin.
3. Euroviisujen 2. semifinaalit

Huomisen asiat olikin yllättävän vaikeita kirjoitettavia. Joistakin nuo ilon aiheet ei kuulosta kovin kummoisilta, mutta tiedän itse niistä nauttivan ja sehän se on tärkeintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti