perjantai 16. toukokuuta 2014

134. päivä

Positiivisen hyvä olo. Koen kiitollisuutta niin monesta asista tänään. En tiedä onko tämä paaston jälkihurmosta vai sitten jostain aivojen kätköstä on irronnut tupla-annos mielihyvähormonia. Sama sille, nautin. Joskus olisin tulkinnut tämän meditaation aiheuttamaksi olotilaksi, mutta samoja tunnetiloja pystyy kokemaan meditoi tai ei.

Paaston jälkeistä hämmennystä aiheuttaa oman kehon kutistuminen. Painoa on kadonnut ja läskiäkin ilmeisesti mukana, kun huomaa suihkussa kehon tuntuvan erilaiselta. Kädet ovat pienemmät, jalat ovat kiinteämmät. Oma keho ei tunnu siltä miltä se tuntui 2 viikkoa sitten. Lyhyessä ajassa on tapahtunut paljon muutoksia, joten näiden hyväksyminen vie aikansa. Yleensähän paaston jälkeen kehoni on saavuttanut normaali tilansa kuukaudessa parissa. Mutta voiko normaali tila ollakin jotain eriä kuin aikasemmin? Vatsa tarvitsee vähemmän ruokaa, nälkää ei esiinny. Keho tuntuu kovasti älykkäältä. Nyt totuttelupäivinä se on ilmaissut mitkä maistuisivat tänään ja mikä on liikaa. Mietin niitä ruokia, mitkä olivat suurinta intohimoa ennen paastoa, niin nyt ne eivät kuulostakaan kutsuvilta. Makuaistini on herkistynyt ja maistan niin paljon tarkemmin ruuan eri vivahteet. Avokado on maistunut taivaallisen hyvältä ja siinä on niin paljon makuhermoja hyväileviä osia.

Töissä tekemättömyyteni jatkaa, mutta eilen en vaipunut epätoivoon vaan tutkin ruokablogeja ja inspiroiduin niistä. Kotona en vastaavaa koskaan kehtaisi alkaa tekemään, mutta nyt kun on aikaa. Kuinka innostavia ruokaohjeita löysinkään. Viikonloppuna aion kokeilla falafeleja ja lakritsijäätelön tekoa. Laritsijäätelöä en ole kykeneväinen maistamaan, mutta toivottavasti kotona tämä herättää ilahdutusta. Jos innostuminen on se elämäni suola, niin tasapaksuina työpäivinä voisin etsiä jotain mikä innostaa ja mikä saa syttymään.

Olen jatkanut uskollisesti päivän parhaiden asioiden luetteloa -"Tänään Top 3" ja luetellut myös huomisen parhaita asioita -"Huomisen Top 3". Ainakin nyt tämä tapa on toiminut tai ei siitä ainakaan haittaa. Hyvä on ollut huomata, että mitä huomenna olettaa olevan parhaita asioita, muuttuukin päivän myötä. Päivässä tapahtuu iloisia yllätyksiä ja iloisia kohtaamisia, joita ei ole voinut ounastella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti